Project Description:

This lovely Medfield Garrison Colonial was in tune for a workable yet efficient space allowing ease and functionality. Our goal was to present these elements wrapped within a stunning Kitchen and Eat-In/ Dining Room Floor Plan. This was not an enormous square footage addition, but rather a surgical approach allowing effortless interaction between daily tasks and an entertainment space hosting family and friends. Selective window placement in our new Kitchen, a six-foot sliding glass Patio Door in the Eat- In / Dining Room as well as a triple glass arrangement at our new window seat, provides a perfect balance of function and comfort. This combination further allows an abundance of natural light gently blanketing our new living space. Finalized with a coastal cabinet theme, selective hardware and custom lighting, this new extension delivers that absolute "new home" feeling.         

Project Description:

This traditional Colonial presents a Five Bedroom, Three and a Half Bath, Three Car Garage along with a  Full-Use Basement footprint. This efficient, Open Floor Plan utilizes every square inch in work spaces, storage and entertainment areas. Upon entry, guests are greeted with an Elegant Foyer and Grand Staircase leading to the Second Floor level. Passage through the Foyer will carry you into a Fully Customized Kitchen, Eat- In and sun drenched Entertainment Areas. Period correct millwork and detail such as Coffered Ceilings, Colonial Window Trim and carefully designed raised wood panels, compliments custom elements throughout this home. A Garage Side Entry incorporates a spacious Mud Room that allows large storage bins for each family member. Our Second Floor carries a spacious Master Bedroom, Master Bath adjacent to a four hundred square foot Master Closet. A full Laundry service area and an abundance of natural light will find you at every turn. A Full Basement Plan offers a bounty of storage space, easy accessibility to utility placement and vast Entertainment Areas.

Project Description:

Due diligence allowed this pretty Colonial to find a comfortable spot on a somewhat tricky plot of land. This Four Bedroom, Two and Half Bath with a Full Basement Walkout has amenities a much larger home would present. Greeted by a spacious Formal Entry, guests are introduced to a Formal Dining Room and Home Office. The Main Corridor leads to continuous Entertainment Areas. This Open Floor Plan allows a Large Kitchen with an endless White Marble island leading into our Eat-In Area. This space transitions into a very comfortable and naturally lit Family Room. Heavy millwork and attention to detail compliments this homes time period throughout. Amenities such as a Mudroom, Butlers Pantry, Large Guest Closet, Walk-In Laundry Room, Double Vanity, Master Bath complimented by a Spacious Glass Shower. A separate Large Master Closet completes this efficiently designed Colonial Home.              

Project Description:

This feature packed New Colonial offers a different approach regarding the interior as well as exterior. The Foyer Entry is a bit deceiving and does not initially present a two story, jaw-dropping preface. That eye candy and floor plan efficiency happens when you enter Kitchen, Eat In and Living Room Areas. This First Floor Plan allows the usage of every square inch whether it be utilitarian, for circulation or for entertainment. Of course, the popular First Floor Office / Bedroom layout is also a member of the workings. Millwork to match our intended time period is essential to allow continuity and consistency through out the First and Second Floors. Both Floors outfitted with full Laundry Areas presenting plenty of cabinetry, counter and storage space. Our Second Floor Master Bedroom Suite completes our four sleeping areas along with a spacious Master Bath, ten foot Double Vanities and an eighteen foot long Master Closet. This Master Closet boasts a nine foot wide eyebrow window to catch just a bit of natural light in the Dressing Area.            

Project Description:

This Stately Colonial was designed reflecting years of this owner’s dreams and hard work. Specific details were requested in this layout and therefore, we listened very carefully. The challenge during our design phase was to incorporate all elements presented on the owners wish list, noting that every feature and detail must exceptionally compliment one another in Grand Fashion. The Foyer Entrance and Open Colonial Staircase welcomes guests with immediate craftsmanship. A Double Columned, Arched Opening into the Formal Dining Room extends this invitation. A connecting Butlers Pantry transitions into the Kitchen Area with an oversized island and an abundance of storage and seating. An efficient First and Second Floor Plan, virtually eliminating infrastructure, allows a seamless and tasteful transition from one living space to next. Period correct interior and exterior millwork, finishes and fixtures were painstakingly selected, to ensure a remarkable and quality build.        

Project Description:

Featuring a deep property setback, this Craftsman Farmhouse design will sit quite comfortably on a quiet sprawling parcel of land. The interior design features a warm welcoming Foyer with a Curved Feature wall. The Foyer then transitions into the Kitchen, Eat-In and Living Areas. These open and millworked detailed spaces, collectively introduce an exposed railing Craftsman Staircase. The First Floor Plan allows continuous views along the rear wall inviting an abundance of natural light, also providing distant views of rear exterior features and landscape. Coffered Ceilings are presented in the Kitchen and Living Areas. The Eat In, separating these spaces, reflects a perimeter soffit ceiling to allow a pleasant transition of millwork between rooms. Mudroom, Closets, Guest Bath and a First Floor Office would complete our main floor wish list. Four Bedrooms, Master Bath, Guest Bath, Double Vanities outfitted for both and Second Floor Laundry Services finalize our Second Floor Plan. A finished basement featuring nine foot ceilings, full guest bath, recreational areas and access to a Patio on grade, ensures many comfortable family gatherings.             

Project Description:

This original Circa 1800 colonial was in desperate need of aesthetic and structural repair due to years of negligent alterations. Crumbling foundations and rotted wood members were also discovered during our inspection. After much analysis from structural engineers, it was apparent that the bones from this old house could not be saved. Our approach with our new design was to keep that colonial flavor at this beautiful corner lot. A stunning foyer entry greets guests to nine-foot ceilings, a formal dining room, formal living room, butlers pantry with a wonderful open floor plan. Time period correct mill work and attention to detail completes this classic homes interior.       

 

Project Description:

The design criteria for this 4,500 square foot colonial was a wide two story entry foyer to host twin winding staircases that share a curved balcony landing on the second floor. An  open center core floor plan was also incorporated to travel through the foyer into the rear entertainment area. A featured two story rear curved wall and kitchen archways compliments our design and carries these seamless elements throughout.    

 

Project Description:

This existing single story Bungalow located near Bird Park was in need of an architectural facelift. Already having some craftsmanship millwork detail, our design approach was to revisit and preserve that lost appreciation and attention to detail. Although having a much desired and modernistic open floor plan, elements such as an open air porch and tapered columns were the staple of this project.  

 

Project Description:

Another single story Bungalow near Bird Park peaked our interest. Here, the front porch was the mainstay element to address. In excellent condition, its existing window arrangement and hardware was to stay intact. Although tedious and time consuming, deep eaves and existing soffit detail was to make its way into our new design. Pursuing an open floor plan approach seems to be a common denominator that works well with today’s style of living.    

 

Project Description:

This Circa 1800 Colonial was in need of a massive yet intricate study and redesign. Prior additions, extensions and weathered structures contributed dearly to this reality. Weak and random stone foundations with lack of existing structural support added to the complexity of this design. An open, yet tasteful floor plan was presented with an efficient and natural transition between old and new. Interior millwork, archways, and thickened walls will contribute to existing craftsmanship. Our new exterior elevations also required detail and attention to existing elements to match this homes Colonial character.

Project Description:

This single level Ranch needed a two story approach with the owners request that we present a saltbox design. No frills with a flexible and practical floor plan. We were presented with a homeowners sketch on need to haves. First priority was to satisfy those needs without breaking the budget. Secondly, other features like an open staircase, cathedral ceilings, and an enormous no threshold glass shower were presented and received with open arms.     

 

 

Project Description:

A much needed addition to this existing deck was well received. Because of it’s large footprint, a trellis was introduced in our design to tastefully frame our new fire pit and patio seating area. This elevated trellis would also add a bit of separation between the deck and patio. Lighting and exterior audio was added utilizing conduit passing through the new columns allowing for a discrete speaker arrangement.  

 

Project Description:

Someone said, “You can never have enough closet space”. Not only did this Straight Front Colonial addition satisfy that requirement, it also introduced a massive entertainment, workout, closet and a much needed storage floor plan. With an abundance of natural light, beautiful hardwood flooring, topped off with dauntless raised vaulted ceilings, this addition was also wired for a big screen and professional sound throughout. This extension added a significant amount of living and storage space just waiting to emerge over an existing Garage footprint.

Project Description:

An existing single story ranch with what seemed like a 70's step down family room needed some help. Adding a new foundation and aligning  floors was our first priority. Once that task was completed, some very well needed square footage became available for a two story colonial with attached garage. Always assuring our designs are compatible with their surroundings, this little gem didn't last long.

 

Project Description:

Built in the 1800’s this Two Story Colonial sits comfortably on an oversized lot and is patiently waiting for an expansion that will generate an Open Floor Plan, Wide Archways, Vaulted Ceilings, Kitchen Skylights, Three comfortable Bedrooms, Two Guest Baths, along with many much needed lighting and fixture updates throughout. A Two Car Garage with a Bonus Room above is eminent and will be incorporated into this design for good measure. The result is a spacious and efficient plan that is sure to comfortably entertain guests for years to come.

Project Description:

Our initial design was to expand and enhance the Existing Kitchen to allow a more workable space easily transitioned to adjacent Eat In and Living Areas. A Two Car Garage, Bonus Room and a Two Story Side Entry was also on our wish list. This Side Entry structure separating the Garage and Main House provides a central common area which allows efficient circulation and access to a Second Floor Office Work Space and a spacious Recreational Bonus Room. An enhanced Front Entry, Gas Fire Places, an abundance of Natural Light and a Two Story glass feature stairwell are only a few architectural features incorporated in this addition.    

Project Description:

All this straight front colonial needs is a bit more natural light, discrete room separation and some additional space in the Eat-In Area. At Foyer, we widen the opening entering the Formal Dining allowing a more open floor plan. Our Living Room receives two additional colonial double hung windows to allow a bit more natural light. Sliding In Wall Pocket Doors are also installed to provide privacy and sound control. We also extend the Existing Eat-In Area for a more comfortable living space. Recessed lighting throughout adds a finishing touch. 

Project Description:

This 3,200 plus square foot Two Family in Arlington needed a bit of an interior face lift. With the First Floor rented, the owners wanted to see a bit more natural light and a somewhat open floor plan on the Upper Floor. The entire Second Floor was our canvas along with a huge untouched attic space. Existing Kitchen was dark, dreary and lacking character. Dining and Family Room spaces followed suit. Since the Kitchen was located just under a hip roof we decided to make use of a two story volume and with three perfectly proportioned skylights dowsed our New Kitchen with buckets of natural light. A Two Sided Fireplace, demolished separating walls, open hallways and a few skylights in the Attic, transformed this dull Second Floor apartment into a spectacular, sun kissed  living space with a significant gain of square footage in the Attic. 

Project Description:

This Garrison Colonial required a bit more first and second floor square footage for an enlarged Kitchen, Eat in area and Family Room. A full foundation added much more usable space in the finished basement. The second floor hosts a Master Bedroom, Master Bath, His and Her closets, a new second full bath with a “hotel style” separated double vanity. For seasonal outdoor gatherings, the existing screened porch was converted into an open air seating area with period railings and tapered columns. Guests are greeted with a new Colonial front gabled entry. Final product produced significant square footage, an efficient floor plan and plenty of curb appeal.  

Project Description:

This Straight Front Colonial needed to reintroduce its Kitchen space with its Entertainment space. We did just that by relocating our new Kitchen Floor Plan and Eat-In areas. The Kitchens new home now compliments and invites easy access to and from the Existing Family Room. The Kitchens original location is now an Eat-In area with a sliding patio door exiting and stepping down to the back yard pool area. As the Family Room, Kitchen and Eat In areas now create an open floor plan, modifications were also made to an existing separating Dining Room wall. This new column framed wide opening now allows our line of site to literally travel from the New Kitchen area deep into the Dining Room. A small addition in the rear exits perfectly from the new Kitchen to a Guest Bath, Mudroom and Laundry Room space. The new Mud Room also allows transition to the rear deck and access to and from the pool area. 

Project Description:

Newly purchased single level sprawling ranch in Walpole was ready for a major facelift. Our main menu was to provide a Four Bedroom, Three and Half Bath with Walk-In Closets, Large Entertaining Areas and a ton of storage. The First Floor Plan was redesigned to present a New Center Foyer Entry, Open Formal Staircase, New Kitchen, Newly Renovated Living and Dining Rooms, New Office, Large Main Level Master Bedroom with Full Bath, Curved Vanities and No-Lip Walk-In Glass Shower. An efficient Second Floor addition allows for Full Baths, Double Vanities servicing Three Oversized Bedrooms, Walk-In Closets, Laundry Room, Large Master Bath, Large Glass Shower with bench topped off with a separate Sauna. No need to leave home.

Over 30 years experience designing custom homes and additions with a cost effective architectural flair.